Slani muffini

Sastojci:
1 jaje
6 velikih žlica kukuruznog brašna (po mogućnosti domaće brašno iz mlina-puno je ukusnije)
6 velikih žlica polubijelog brašna (tip 850)
2 dl tekućeg jogurta
1 velika žlica maslinovog ulja
soli po ukusu
1 žličica sode bikarbone
1 – 1,5 dl hladne vode
2 pera mladog luka
Priprema:
Pomiješajte suhe sastojke te u drugoj zdjeli sve “mokre”, odnosno umutite jaje i sjedinite s uljem, jogurtom i vodom. Suhe sastojke, postepeno stavljajte u mokre stalno miješajući. Na kraju dodajte sitno narezana pera mladog luka koja će ovom jelu dati poseban, vrlo blag štih.
Smjesu ulijte u kalup za muffine, najbolji je onaj najveći – promjera 8 cm i stavite peći 20-ak minuta na 180 C.
Napomena:
Izvor:
Recept Edite Goldstein (VegeBlondie)