Slani pužići sa sirom

Sastojci:
0,5 kg kora za štrudlu
sezam za posipanje
nadjev od sira:
0,5 kg svježeg sira
2 jaja, malo soli
šećera (da ne bude preslatko)
rijedak nadjev:
1 svježi kvasac
3 žlice ulja
2,5 dl vode
2 jaja
3 žlice brašna
žličica i pol soli, žlica šećera
Priprema:
Za prvi nadjev svježi sir izmiksajte sa svim sastojcima. Za drugi nadjev svježi kvasac izmrvite, dodajte ostale sastojke te izmiksajte u rijetku smjesu (mora biti tekuća).
Kore za štrudlu odvojite i svaku koru posebno poškropite rijetkim nadjevom, a uz jedan rub žlicom rasporedite i nadjev od sira. Kore potom rolajte kao savijaču počevši od ruba na kojem je nadjev od sira. Svaku takvu štrudlu umotajte u puža. Pužiće slagati u namašćen pleh za pečenje, jedan do drugog i poškropite ostatkom rjeđeg nadjeva da kore budu sočnije.
Osim što se pužići poškrope, pospite iz sezamom te preko naribajte pola margarina. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva, 40-ak minuta.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr, recept iz „Pusne kuharice“ (Adamić, Rijeka)