Slatko-kisela svinjetina

Sastojci:
(za 4 osobe)
150 g ananasa u komadićima + 100 ml soka (iz konzerve)
½ svježeg krastavca (200 g)
200 g malih rajčica, 200 g svinjskih odrezaka
2 žlice neutralnoga biljnog ulja, 2 žlice meda
2 žlice chutneya od manga, 2 žlice jabučnog octa
1 žlica svijetlog sojina umaka, sol
1 žličica škrobnog brašna
Priprema:
Ananas ocijedite, sok stavite na stranu. Krastavac operite, ogulite, prepolovite po dužini. Žlicom izvadite sjemenke pa krastavac narežite na 1/2 cm debele ploške. Rajčice operite i razrežite na četvrtine. Meso osušite papirnatim ubrusom i narežite na tanke vrpce.
U woku zagrijte žlicu ulja i uz stalno miješanje 3 minute pržite meso. Pomaknite ga uz rub. Dodajte ananas i njegov sok te uz miješanje skinite ostatke prženja sa stijenki. Dodajte krastavce i rajčice i kratko zakuhajte. Sve promiješajte.
Umiješajte chutney od manga. Dodajte ocat, med, sol i sojin umak i kratko zakuhajte. Umiješajte škrobno brašno s 2 žlice vode.
U pripremi ovog jela možete rabiti i druge vrste povrća ili meso umočiti u tijesto za prženje te kratko popržiti u ulju. Ocijedite suvišnu masnoću na kuhinjskom papiru, držite na toplom i poslužite uz pripremljeno povrće.
Napomena:
umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona
Izvor:
recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“