slatko-kisela-svinjetina

Sastojci:

(za 4 osobe)

150 g ananasa u komadićima + 100 ml soka (iz konzerve)

½ svježeg krastavca (200 g)

200 g malih rajčica, 200 g svinjskih odrezaka

2 žlice neutralnoga biljnog ulja, 2 žlice meda

2 žlice chutneya od manga, 2 žlice jabučnog octa

1 žlica svijetlog sojina umaka, sol

1 žličica škrobnog brašna

 

Priprema:

Ananas ocijedite, sok stavite na stranu. Krastavac operite, ogulite, prepolovite po dužini. Žlicom izvadite sjemenke pa krastavac narežite na 1/2 cm debele ploške. Rajčice operite i razrežite na četvrtine. Meso osušite papirnatim ubrusom i narežite na tanke vrpce.

U woku zagrijte žlicu ulja i uz stalno miješanje 3 minute pržite meso. Pomaknite ga uz rub. Dodajte ananas i njegov sok te uz miješanje skinite ostatke prženja sa stijenki. Dodajte krastavce i rajčice i kratko zakuhajte. Sve promiješajte.

Umiješajte chutney od manga. Dodajte ocat, med, sol i sojin umak i kratko zakuhajte. Umiješajte škrobno brašno s 2 žlice vode.

U pripremi ovog jela možete rabiti i druge vrste povrća ili meso umočiti u tijesto za prženje te kratko popržiti u ulju. Ocijedite suvišnu masnoću na kuhinjskom papiru, držite na toplom i poslužite uz pripremljeno povrće.

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Izvor:

recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

przene kozice

Pržene kozice

                     …

tofu s povrćem

Tofu s povrćem

                     …

hrskava-pileca-prsa-na-povrcu

Hrskava pileća prsa na...

                             …