slatko-kisele melancane1

Sastojci:

1 kg melancana (balancana, patlidžana)
suncokretovo ulje za prženje
6 čajnih žlica šećera
6 čajnih žlica jabučnog octa
6 čajnih žlica sojinog umaka

Slatko-kisele melancane, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Narežite melancane na kockice brida 3 cm (s korom). Pržite ih u suncokretovim ulju, tako da pokriju dno tave ili woka, cca tri minute uz lagano miješanje (navedenu količinu frigat ćete u nekoliko navrata).
Kad ste sve pofrigali, vratite ih u tavu i zalijte s onih 18 žlica (6 šećera/6 jabučnog octa/6 sojinog umaka), malo promiješajte i poslužite.

Slatko-kisele melancane, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

Ovo jelo se poslužuje na sobnoj temperaturi

Slatko-kisele melancane, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

Recept gđe. Ines Borčić (nostalgična riječka kuharica)

Slatko-kisele melancane, 4.3 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.3/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti