Slatko - kiseli amur

Sastojci:

amur
pastrnjak
višnje
breskva
aceto balsamico

peršin
vrnje za kuhanje
maslac
bijelo vino
ulje
sol
papar

Slatko - kiseli amur, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Filetirati amura i začiniti ga uljem, solju i paprom. Pastrnjak narezati na kockice i skuhati. Štapnim mikserom ispasirati pastrnjak, dodati maslac i lagano ga promiješati. Prije serviranja dodati sol, papar i malo vrhnja kako bi dobili mousse od pastrnjaka. Reducirati aceto balsamico te dodati višnje i kriške breskve. Nakon kratke obrade izvaditi breskve i pripremiti ih za serviranje. File amura ispeći na ulju i bijelom vinu. File servirati i preliti ga umakom u kojem se kuhao. Pastrnjak žlicom razvući po tanjuru i dodati kriške breskve. Za dodatnu dekoraciju posuti malo krupnijeg papra i peršina između amura i priloga.

Slatko - kiseli amur, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Slatko - kiseli amur, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Marko Gajski, Masterchef

 

 

Slatko - kiseli amur, 2.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tjestenina s lignjama u umaku...

             …

lignje u umaku

Lignje u pikantnom umaku

             …