ljuto slatko povrće

Sastojci:

(za 4 osobe)

3 mrkve, 200 g brokule

2 mlada luka

komad svježeg đumbira (30 g)

2 češnja češnjaka, 1 svježa čili papričica

100 g špinata

4 kriške ananasa

150 ml soka od ananasa (iz konzerve)

3 žlice neutralnoga biljnog ulja

150 ml povrtnog temeljca

1 žlica chutneya od manga (gotov proizvod)

2 žlice rižina octa, 2 žlice smeđeg šećera

sol, 1 žlica sezamovih sjemenki

 

Priprema:

Mrkvu i brokulu operite. Mrkve očistite, ogulite i narežite na prutiće. Brokulu natrgajte na male cvjetiće. Mladi luk očistite, operite, razrežite po dužini te ukoso narežite na 1-2 cm duge komadiće. Đumbir i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Čili papričicu razrežite po dužini, maknite sjemenke, operite i sitno ju nasjeckajte. Ananas ocijedite i narežite na kockice. Sok stavite sa strane.

U woku zagrijte 2 žlice ulja, dodajte mrkve i brokulu i pržite 2 minute. Dodajte preostalo ulje, mladi luk, đumbir, češnjak, čili te pržite još minutu. Naposljetku dodajte špinat i pržite minutu da se skupi i pusti vodu.

Zalijte temeljcem i sokom od ananasa, umiješajte chutney od manga. Dodajte komadiće ananasa, rižin ocat i šećer. Pustite da zakuha, posolite. Bez masnoće popržite sezamove sjemenke i pospite po povrću.

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Izvor:

recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti