Slatko šumsko jutro

Sastojci:
šumsko voće
oštro brašno
maslac
šećer
žumanjak
voda
mascarpone
žumanjak
bjelanjak
šećer
Priprema:
tijesto:
Umijesimo brašno, šećer i maslac da dobijemo fine mrvice, dodamo zamućeni žumanjak te hladne vode da dobijemo kompaktno tijesto. Rastegnemo i stavimo u modlu i bez nadjeva zapečemo na 180 stupnjeva oko 10 minuta.
krema:
Izmiksamo šećer i žumanjke pa u to dodamo mascarpone. Od bjelenjaka istučemo snijeg i rahlo umiješamo u jaja i mascarpone. Ulijemo u polupečene pitice te pečemo još 15 – ak minuta.
umak od šumskog voća:
Zakuhamo šumsko voće sa jednakom količinom šećera dok ne dobijemo srednje gustu smjesu i polijemo po piticama.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Ivan Vučković, Masterchef