soparnik ines

Sastojci:

za tijesto:
1/2 kg brašna
3 dl vode
3 žlice maslinovog ulja
sol

za nadjev:
1/2 kg blitve
sol
papar
1 mala kapula (luk)
4 zrna češnjaka
malo maslinovog ulja

Soparnik, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Narežite blitvu na rezance, dodajte nasjeckanu kapulu i češnjak, posolite, popaprite i zauljite.
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto, razvaljajte dvije tanke kore, poležite prvu na papir za pečenje (veliki lim za pečenje), rasporedite nadjev po tijestu i prekrijte drugom korom. Zalijepite rubove i pecite na 200 stupnjeva 20 minuta.

Gotov soparnik premažite maslinovim uljem.

Soparnik, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Soparnik, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Recept gđe. Ines Borčić (nostalgična riječka kuharica)

Soparnik, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti