Špageti na tratinski način

Sastojci:

brašno (oštro i meko u omjeru 50:50)
2  jaja
pomidor
češnjak
bosiljak
kadulja
panceta
maslinovo ulje
sol
papar
tikvice
bijelo vino
suha paprika

Špageti na tratinski način, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

U posudu razbijemo jedan žumanjak i jedno cijelo jaje, dodamo soli i prstohvat šećera te malu žličicu ulja. Brašno obavezno prosijemo te dodamo u jaja. Sve dobro umijesimo, tako dugo dok ne dobijemo kompaktno tijesto. Ostavimo ga da odstoji do 30 minuta u obliku bule. Za to vrijeme nasjeckamo sitno češnjak, tikvicu i pancetu na iste male kockice, te stavimo pirjati na ugrijano maslinovo ulje, podlijevajući vinom. U isto vrijeme u vruću vodu stavimo cijele pomidore koje blanširamo minutu do dvije, nakon čega ih ocijedimo u hladnoj vodi i ogulimo im kožicu. U tavu stavimo chilli papriku. Pirjanoj masi dodamo krupno rezane pomidore te nastavimo pirjati podlijevajući vinom. Nakon 30 minuta tijesto još jednom kratko prevaljamo, a zatim valjkom izvaljamo na radnoj plohi ili pomoću mašine napravimo duge plosnate “plahte” debljine 2 – 3 milimetra. Tijesto zatim provučemo jednomjerno u komadu kroz mašinu, tako da se dobiju što duži špageti. Izrađene špagete odmah treba staviti u kipuću netom zasoljenu vodu sa dodatkom maslinova ulja te kuhati 8 – 10 minuta. Gotove špagete ocijediti u hladnoj vodi i dodati u pripremljeni umak. Sve lagano pomiješati da se jelo sjedini. Na kraju dodati sitno kosani bosiljak i kadulju, sve još jednom u tavi promiješati te posoliti i popapriti po želji. Poslužiti odmah.

Špageti na tratinski način, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Špageti na tratinski način, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Igor Zdenjak, Masterchef

Špageti na tratinski način, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti