spageti s cesnjakom

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

50 dag špageta
4 veća režnja češnjaka
3-4 peperoncina (ovisno o ukusu)
maslinovo ulje

sol

malo svježeg nasjeckanog peršina

Špageti s češnjakom, uljem i peperoncinom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Oljuštite češnjak i nasjeckajte ga vrlo sitno. Zagrijte ulje u tavi i na laganoj vatri uz miješanje popržite češnjak i peperoncine (feferone), pazeći da češnjak ne zagori. Maknite tavu s vatre i poklopite da se ne ohladi.

U međuvremenu skuhajte špagete u posoljenoj vodi, ocijedite ih i istresite u zdjelu (poželjno je da je prethodno zagrijete), pa ih promiješajte s češnjakom na ulju (prije toga izvadite peperoncine). Odmah poslužite i pospite peršinom.

Špageti s češnjakom, uljem i peperoncinom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Spaghetti aglio, olio e peperoncino sigurno je jedno od najjednostavnijih talijanskih, ali i najomiljenijih jela s tjesteninom – brzo se pripravlja, ukusno je, zdravo i niskokalorično.

Po želji, špagete možete posuti naribanim parmezanom ili pecorinom.

Špageti s češnjakom, uljem i peperoncinom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

tradicionalni talijanski recept

Špageti s češnjakom, uljem i peperoncinom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti