špageti s jakobovim kapicama

Sastojci:

(za 4 osobe)

8 kom Jakobovih kapica

4 fete pršuta narezanog na rezance, po želji

18 dag špageta (spaghetti)

2 žlice maslinova ulja za prženje i 2 žlice ulja za špagete

4 bobice bijelog grožđa, narezane na četvrtine, bez sjemenki

4 bobice crnoga grožđa, narezane na četvrtine, bez sjemenki

1 grančica peršina

4 rotkvice, narezane na sitne kockice

sol, svježe samljeveni papar

Špageti s Jakobovim kapicama, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Jakobove kapice pažljivo očistite tako da im zarežete donji mišić, očistite membranu i zarežete gornji mišić kako biste dobili čisti medaljon zajedno s narančastim dijelom školjke.

U posoljenoj vodi skuhajte špagete al’ dente i procijedite. Jakobove kapice posolite i popržite 1 minutu sa svake strane na maslinovu ulju. Kad ste maknuli tavu s vatre dodajte pršut, zagrijte ga nekoliko trenutaka da se opusti i pomiješajte sa špagetima koje ste prethodno začinili maslinovim uljem.

Poslužite posuto grožđem, peršinom i rotkvicama.

Špageti s Jakobovim kapicama, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz kuharice Teatar u pjatu, Dragana Grbića (VBZ)

Špageti s Jakobovim kapicama, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Dragan Grbić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Špageti s Jakobovim kapicama, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

salata od liganja

Salata od liganja

         …