baba kuha - vinjeta

Sastojci:

50 dag rajčice

1 veća glavica luka

1 kitica peršina

2 režnja češnjaka

1 lovorov listopad

4 listića bosiljka

3 žlice maslinovog ulja

35 dag tjestenine – špageti

ribani ovčji sir

soli i papra po želji

Špageti zes šalšu (tjestenina sa umakom od rajčica), 2.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Usitnjen luk i usitnjeni češnjak pržiti na ulju da porumene. Dodati oljuštenu rajčicu rezanu na komade, usitnjeni peršin i bosiljak. Pirjati dok se rajčica ne raspadne dodavajući po potrebi malo mlake vode. Pirjanoj smjesi dodati papra, soli i lovor. Pirjati 30 minuta na laganoj vatri. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi. Kuhanu tjesteninu preliti šalšom i posuti ribanim, ovčjim sirom. Poslužiti toplo kao predjelo ili glavno vegetarijansko jelo.

 

Špageti zes šalšu (tjestenina sa umakom od rajčica), 2.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

izvorni creski recepti none Markovice (Marije Maver)

Špageti zes šalšu (tjestenina sa umakom od rajčica), 2.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

"Nonina otočna kuharica" autorice Marte Fazlić

 

 

 

 

 

 

Špageti zes šalšu (tjestenina sa umakom od rajčica), 2.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …