spaghetti bolognese

Sastojci:

(za 4 osobe)

2 žlice maslinovog ulja

6 tankih feta pancete, sitno nasjeckane

2 veća luka, usitnjena

3 česna češnjaka, zdrobljena

2 mrkvice, nasjeckane

malo celera

1 kg nemasne mljevene govedine

2 velike čaše crnog vina, 800 g pelata

2 lista lovora, sol, svježe mljeveni papar

800 – 1 kg tagliatella

svježe naribani parmezan za posluživanje

Spaghetti bolognese (izvorni recept), 4.3 out of 5 based on 40 ratings

Priprema:

Zagrijte ulje u posudi debela dna, prepržite pancetu, dodajte luk, češnjak i mrkvice te pirjajte dok ne omekšaju. Pojačajte vatru i dodajte mljevenu govedinu te pirjajte dok ne posmeđi. Dolijte vino i kuhajte dok trećina ne ispari, posolite. Smanjite temperaturu i umiješajte rajčicu i celer te dodajte lovorov list.

Poklopite i pirjajte na laganoj vatri sat, sat i pol, uz povremeno miješanje.

Skuhajte tagliatelle u mnogo slane kipuće vode, iscijedite, podijelite u tanjure i pospite parmezanom prije nego na pastu stavite bolognese. Na kraju ponovno pospite parmezanom i malo popaprite.

Spaghetti bolognese (izvorni recept), 4.3 out of 5 based on 40 ratings

Napomena:

Ovo je originalni recept za umak bolognese koji je još 1982. potvrdila trgovačka komora Bologne. Želite li biti dosjedni originalu, umjesto spaghetta (špageta) treba koristiti tagliatelle.

Spaghetti bolognese (izvorni recept), 4.3 out of 5 based on 40 ratings

Izvor:

tradicionalno talijansko jelo

 

 

Spaghetti bolognese (izvorni recept), 4.3 out of 5 based on 40 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.3/5 (40 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pecene punjene paprike

Punjene pečene paprike

               …