sparogetris1-ica

Sastojci:

(za 4 osobe) 3 maca divljih šparoga 6 jaja maslinovo ulje maslac mladi luk češnjak komadić korijena koromača sol, papar vrhnje za kuhanje parmezan u komadu kurkuma u prahu peršin 4 fete pršuta 250 g tagliatella bijelo vino

Šparoge tris, 4.8 out of 5 based on 9 ratings

Priprema:

Fritaja Fritaja se radi klasično: šparoge operite, ocijedite, mekani dio stabljike rukama iskidajte na sitnije komadiće. Ako želite, šparoge kratko blanširajte i ponovno ocijedite. U tavi na malo maslinovog ulja pirjajte nasjeckani mladi luk, dodajte šparoge, posolite, popaprite i pirjajte dok šparoge ne omekšaju. Potom dodajte razmućena jaja, promiješajte i, već prema ukusu, ispecite mekšu ili tvrđu fritaju. Tagliatelle Skuhajte tagliatele, a paralelno pripremite umak na maslacu. Prvo lagano propirjajte očišćeni, oprani i nasjeckani koromač. Dodajte nasjeckani mladi luk i potom šparoge (pripremljene kao za fritaju), sitno nasjeckani češnjak, posolite, popaprite i dalje pirjajte. Po potrebi i ukusu dodajte malo vode u kojoj su se blanširale šparoge, bijelo vino i na kraju vrhnje za kuhanje. Kuhajte na laganoj vatri i dodajte, opet ovisno o ukusu, listiće parmezana. Lijepu boju umaku dat će kurkuma u prahu. Kada zgotovite umak, prelijte ga po pašti i ukrasite sitno nasjeckanim peršinom. Snopići Snopiće od šparoga pripremit ćete tako da mac opranih šparoga odrežete po duljini od cca 15 cm (do tvrdog dijela), potom ga kratko blanširajte, procijedite i pustite da se ohladi. Napravite 4 snopića, svaki umotajte u fetu pršuta, položite na tavu prethodno nauljenu maslinovim ulje. Na svaki smotuljak stavite par listića parmezana (nemojte pretjerivati da ne bude preslano) i po želji zalijte s malo bijelog vina pa kratko popržite.

Šparoge tris, 4.8 out of 5 based on 9 ratings

Napomena:

Sva tri jela pripremajte paralelno kako bi tris servirali topao. Prethodno očistite, operite i blanširajte šparoge za sva tri jela, nasjeckajte luk, češnjak, peršin, narežite parmezan na listiće tako da vas kad krenete s kuhanjem ne uhvati panika! I još nešto – tvrde dijelove šparoga ne bacajte! Šteta je to divno i iznad svega zdravo povrće ne iskoristiti u potpunosti dok traje njegova, na žalost, prekratka sezona. Operite tvrde dijelove i kratko prokuhajte – dobit ćete super zdravi i vrlo ukusan napitak. Možete ih i oprane spremiti u zamrzivač i po potrebi dodavati juhama (uz ostalo zelenje) ili ih skuhati i iskoristiti za juhu od šparoga.

Šparoge tris, 4.8 out of 5 based on 9 ratings

Izvor:

Majda Matković, gastronomika.hr

Šparoge tris, 4.8 out of 5 based on 9 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.8/5 (9 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti