štrudla s makom mimamovic rez

Sastojci:

za tijesto:

½ kg brašna tip 400, 1/2 praška za pecivo

1 žumanjak, 1 cijelo jaje

1/4 šalice ulja

50 g maslaca, 100 g margarina

1 dcl jogurta, 2 dcl mlijeka, 2 dcl vode

½  kvasca, malo šećera, ½  žlice soli

malo mlakog mlijeka

za nadjev:

cca 150 g maka

1 dl mlijeka

50 g grožđica, 50 g sjeckanih oraha

50 g šećera u prahu, vanilin šećer

Priprema:

Tijesto:

Malo brašna, kvasac, šećer umiješajte u mlako mlijeko i ostavite da uzađe.

U brašno pomiješano s praškom za pecivo razmrvite maslac i margarin – ulje i jaja dobro umutite. Dodajte jogurt, mlijeko i vodu – sve sastojke zajedno izmiješajte i mijesite tijesto dok ne bude mekano i glatko. Prekrijte ga i ostavite na toplom oko sat i pol da naraste. Tijesto podijelite na 4 dijela i zaledite (ako želite, možete ga odmah razvući i puniti). Sljedeći dan tijesto izvadite iz zamrzivača i stavite na toplo da se postepeno odledi. Svaki dio razvaljajte što tanje u pravokutnik, a dok ga razvlačite posipajte ga pomalo brašnom da se tijesto ne bi lijepilo.

Nadjev:

Mak prelijte kipućim mlijekom, izmiješajte, dodajte grožđice, orahe, šećer u prahu, vanilin šećer. Sve dobro promiješajte i pustite da se ohladi.

Nadjev stavite po užoj strani razvučene kore (koru malo premazati maslacem) i zarolajte (ponovite s ostale 3 kore). Složite štrudle u namašćen pleh, ali ostavite razmak između i pustite još 15 minuta da se dižu.  Svaku koru premažite s malo rastopljenog maslaca.

Pecite štrudle u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta, a kad porumene, smanjite na 150 i pecite još 30-ak minuta. Štrudle izvadite na drugi pleh i tople pospite mješavinom šećera u prahu i vanilin šećera.

Napomena:

Izvor:

Recept gđe. Majde Imamović

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

savijača od buće s pinjolima

Savijača od buće s

           …