gulas od vrganja

Sastojci:

½ kg zamrznutih (u sezoni svježih) vrganja

1 kapula (luk)

3-4 režnja češnjaka

komadić pancete (ili bez ukoliko ne jedete meso)

povrtni temeljac

lovorov list

sol, papar po ukusu

peršin

passata ili koncentrat od pomidora (rajčica)

malo ulja

Šugo od vrganja na crveno, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Na malo ulja popržite sitno nasjeckanu pancetu, dodajte kapulu, češnjak i kratko dinstajte. Dodajte prethodno odmrznute vrganje, lovorov list, začinite solju i paprom i dalje dinstajte dok gljive ne omekšaju. Po potrebi podlijevajte temeljcem, umiješajte po ukusu par žlica koncentrata od rajčice ili passatu i još kratko kuhajte. Pred kraj u šugo (umak) umiješajte sitno nasjeckani peršin.

Poslužite toplo s prilogom po želji – njokima, palentom, tjesteninom…

Šugo od vrganja na crveno, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Na isti način možete pripremiti i umak s drugim vrstama gljiva.

Šugo od vrganja na crveno, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Šugo od vrganja na crveno, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti