baba kuha - vinjeta

Sastojci:

20 dag sušene kobotnice

20 dag sušenog ugora (grunja)

½ glavice luka

3 režnja češnjaka

1 kitica peršina

4 žlice maslinovog ulja

1 žlica vinskog octa

soli i papra po želji

Sušena kobotnica i grunj na salatu (salata od sušene hobotnice i ugora), 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Sušenu kobotnicu i grunj narezati na sitne komadiće i kuhati 1 sat. Luk, češnjak i peršin usitniti. Pomiješati sve sastojke. Poslužiti hladno.

Sušena kobotnica i grunj na salatu (salata od sušene hobotnice i ugora), 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

izvorni creski recepti none Markovice (Marije Maver)

Sušena kobotnica i grunj na salatu (salata od sušene hobotnice i ugora), 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

"Nonina otočna kuharica" autorice Marte Fazlić

Savjet:

Kobotnica se suši posoljena, pričvršćena za krakove čavlićima odvojeno jedan krak od drugog i raširene glave ili na razgranatoj grani crnike. Kad je osušena, čuva se u hladnom i suhom prostoru npr. konobi (podrumu). Grunj se očisti, posoli i prereže po dužini da se tijelo otvori. Suši se obješen na štapu. Pohranjuje se isto kao i kobotnica.

 

Sušena kobotnica i grunj na salatu (salata od sušene hobotnice i ugora), 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

cicvara - gm požega

Cicvara

       …

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …