svici-od-pačetine

Sastojci:

(za 4 osobe):

50 dag pačjih zabataka (bez kosti ali s kožom)

20 dag graška šećerca

12 dag boba

8 dag badema

16 samoniklih šparoga

maslac

sol

mljevena crvena paprika

ulje

Svici od pačetine, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Pačetinu narežite pa natrljajte solju i paprikom. Poslažite u posudu, zatvorite rastezljivom folijom te ostavite u hladnjaku da se marinira preko noći. Sutradan savijte, pričvrstite čačkalicama i pržite na visokoj temperaturi 7 – 8 minuta na žličici maslaca i ulja. Kad dobije boju, smanjite temperaturu i pirjajte polijevajući vodom 40 minuta. U slanoj vodi posebno skuhajte grašak te posebno šparoge i bob. Šparoge uzdužno prepolovite, a bob oljuštite. Polovicu povrća, bademe i sok od prženja mesa mikserom smrvite u gusti umak. Dotjerajte okus. Preostalo povrće malo ispirjajte na maslacu. Posolite, popaprite i poslužite uz meso ispod kojeg ulijte umak.

Svici od pačetine, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Svici od pačetine, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Svici od pačetine, 2.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti