Svinjetina-na-sečuanski-nači

Sastojci:

(za 4 osobe):

40 g osušenih mu-err gljiva

1 žličica sečuanskog papra (ili običnog)

400 g svinjskih odrezaka

2 – 3 mlade mrkve (150 g)

1 zelena paprika, 2 mlada luka

1 glavica luka (200g), 1 češanj češnjaka

100 g bambusovih izdanaka iz konzerve

3 žlice neutralnog biljnog ulja

3 žlice tamnog sojinog umaka

1 žličica worcester umaka

2 – 3 žlice Kung Po umaka (ljuti umak od graha)

Svinjetina na sečuanski način, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Gljive namočite 30 minuta u hladnoj vodi. Ocijedite ih i pritom ostavite 150 ml vode preostale od namakanja. U međuvremenu u teflonskoj tavi bez dodatka masnoće popržite sečuanski papar da počne mirisati. Zgnječite ga. Meso osušite papirnatim ubrusom i narežite na tanke vrpce.

Mrkve operite, očistite, ogulite i narežite na prutiće. Papriku operite, očistite i narežite na vrpce. Mladi luk očistite, operite i ukoso narežite na 2 – 3 cm velike komade. Luk ogulite, prepolovite i narežite na vrpce. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Izdanke ocijedite.

U woku zagrijte 1 žlicu ulja. Mrkve i luk pržite 2 – 3 minute uz stalno miješanje i pomaknite na rub. Dodajte papriku i mladi luk te pržite još 2 – 3 minute. Pomaknite na rub. Dodajte još 1 žlicu ulja pa uz stalno miješanje 2 – 3 minute pržite gljive. Dodajte izdanke i češnjak te sve zajedno pirjajte minutu. Sve povrće gurnite uz rub.

Dodajte preostalo ulje te hrskavo popržite meso. Zalijte vodom u kojoj su se namakale gljive, dodajte sojin umak, worcester umak, Kung Po umak i sečuanski papar. Pustite da zakuha i sve dobro pomiješajte.

Svinjetina na sečuanski način, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Svinjetina na sečuanski način, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

tradicionalni kineski recept preuzet iz kuharice "Jela iz woka"

 

 

Svinjetina na sečuanski način, 2.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

ljuto slatko povrće

Slatko-ljuto povrće

                           …

Rezanci-od-rižina-brašna-s-govedinom

Rezanci od rižina brašna s...

               …