svitak od buce i spinata

Sastojci:

(za 4 osobe)

20 dag cjelovitog brašna

1 jaje, malo mlijeka

1 debela kriška buće (bundeve)

1 mali omot zamrznutog špinata

malo naribane limunove korice

15 dag naribanog parmezana

30 dag svježeg sira

nekoliko listića kadulje (žalfije)

maslac

sol

naribani muškatni oraščić

Svitak od buće i špinata, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Zamijesite tijesto od brašna, jajeta i toliko mlijeka da bude elastično. Omotajte folijom i ostavite da odleži. Buću ispecite u pećnici, smiksajte i primiješajte 1-2 žlice maslaca, oraščić, limunovu koricu, sol i 5 dag parmezana. Stavite u hladnjak.

Špinat skuhajte i dobro ocijedite. Primiješajte malo maslaca, dobro iscijeđeni svježi sir, 5 dag parmezana i sol. Razvaljajte tijesto u četverokut (26x37cm) i nanesite na to najprije buću, a potom špinat. Oprezno savijte, premjestite na ubrus i čvrsto omotajte pa spustite u veliku posudu s kipućom vodom. Kad ponovno provri, poklopite, smanjite temperaturu i na najnižoj temperaturi kuhajte cca 1 sat.

Izvadite svitak, maknite ubrus, položite svitek na pladanj za posluživanje, narežite i prelijte otopljenim maslacem, pospite listićima kadulje i preostalim parmezanom.

Svitak od buće i špinata, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Svitak od buće i špinata, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

Svitak od buće i špinata, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pašta sa šinatom

Pašta sa špinatom

         …

njoki od buće s ružmarinom

Njoki od bundeve s

       …