Svitak od buće i špinata

Sastojci:
(za 4 osobe)
20 dag cjelovitog brašna
1 jaje, malo mlijeka
1 debela kriška buće (bundeve)
1 mali omot zamrznutog špinata
malo naribane limunove korice
15 dag naribanog parmezana
30 dag svježeg sira
nekoliko listića kadulje (žalfije)
maslac
sol
naribani muškatni oraščić
Priprema:
Zamijesite tijesto od brašna, jajeta i toliko mlijeka da bude elastično. Omotajte folijom i ostavite da odleži. Buću ispecite u pećnici, smiksajte i primiješajte 1-2 žlice maslaca, oraščić, limunovu koricu, sol i 5 dag parmezana. Stavite u hladnjak.
Špinat skuhajte i dobro ocijedite. Primiješajte malo maslaca, dobro iscijeđeni svježi sir, 5 dag parmezana i sol. Razvaljajte tijesto u četverokut (26x37cm) i nanesite na to najprije buću, a potom špinat. Oprezno savijte, premjestite na ubrus i čvrsto omotajte pa spustite u veliku posudu s kipućom vodom. Kad ponovno provri, poklopite, smanjite temperaturu i na najnižoj temperaturi kuhajte cca 1 sat.
Izvadite svitak, maknite ubrus, položite svitek na pladanj za posluživanje, narežite i prelijte otopljenim maslacem, pospite listićima kadulje i preostalim parmezanom.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr