svitak-od-teletine

Sastojci:

(za 4 osobe):

odrezak telećeg buta u komadu (800 g)

1 sirovo jaje i 3 tvrdo kuhana

4 dag oguljenih pistacija

3 kobasice pečenice

4 – 5 žlica ajvara

mrvice

1 žlica nasjeckanog peršina

2 dl crnog vina

ulje

sol

papar

Svitak od teletine, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Ogulite kobasicu, usitnite sadržaj pa primiješajte ajvar, krupno narezane pistacije, sirovo jaje, peršin, sol, papar i toliko mrvica da se sve poveže. Istucite teletinu da bude što tanja; nanesite nadjev tako da uz rubove ostane po 1 cm bez nadjeva, Po sredini poslažite tvrdo kuhana jaja, savijte meso i omotajte čvrstim koncem. Popržite na ulju da sa svih strana dobije lijepu boju. Odlijte ulje, zalijte sa 1 dl vina i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Izvadite meso, u sok dolijte vino i miješajte zagrijavajući da se otopi karamelizirani sloj na dnu. Po želji dodajte još malo pistacija.

Svitak od teletine, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Svitak od teletine, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

Svitak od teletine, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti