tagliatelle s gljivama i tikvicama

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

40 dag tagliatella

30 dag svježih gljiva (šampinjoni, vrganji…)

2,3 manje tikvice

2,3 režnja češnjaka

malo soka od limuna

peršin

svježi bosiljak

putar ili maslinovo ulje

sol, bijeli papar

 

Tagliatelle s gljivama i tikvicama, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Na putru (maslac) ili maslinovom ulju kratko popržite dio češnjaka (samo da uvene), dodajte očišćene i na listiće narezane gljive i cca 1 žlicu soka od limuna. Dinstajte nekoliko minuta pa dodajte na kolutiće narezane tikvice, cca žlicu sitno nasjeckanog peršina, nekoliko listića nasjeckanog bosiljka, posolite, popaprite i poklopljeno kuhajte 10-ak minuta na malo jačoj vatri.

U međuvremenu skuhajte paštu, procijedite je, stavite u zdjelu, umiješajte malo putra ili maslinovog ulja, preostali češnjak i peršin pa prelijte umakom od gljiva i tikvica. Promiješajte i poslužite toplo.

Tagliatelle s gljivama i tikvicama, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Tagliatelle s gljivama i tikvicama, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Tagliatelle s gljivama i tikvicama, 3.3 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …