Tagliatelle s okruglicama od špinata

Sastojci:
(za 4 osobe)
tagliatelle, 40–50 dag
špinat, 30 dag
15 dag svježeg kravljeg sira
15 dag ribanog parmezana
2 žumanjka
12 dag brašna
putar, do 10 dag
muškatni oraščić
sol
papar
Priprema:
Očišćeni i oprani špinat kratko prokuhajte u posoljenoj vodi, dobro ga procijedite i smiksajte. U zdjeli ga promiješajte s kravljim sirom, parmezanom (2/3 pripremljene količine), žumanjcima, brašnom, naribanim muškatnim oraščićem i solju. Oblikujte okruglice (veličine oraha) i kuhajte ih 2-3 minute u kipućoj posoljenoj vodi. Pažljivo ih izvadite, procijedite, stavite u posudu i popaprite. Vodu u kojoj su se kuhale nemojte baciti, već u njoj skuhajte paštu.
Okruglice lagano popržite na polovici količine putra (maslaca), dok ostatak umiješajte u skuhane i procijeđene tagliatelle. Razdijelite paštu u tanjure, dodajte okruglice, pospite preostalim parmezanom i poslužite.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr