tagliatelle s okruglicama od špinata

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

tagliatelle, 40–50 dag

špinat, 30 dag

15 dag svježeg kravljeg sira

15 dag ribanog parmezana

2 žumanjka

12 dag brašna

putar, do 10 dag

muškatni oraščić

sol

papar

Priprema:

Očišćeni i oprani špinat kratko prokuhajte u posoljenoj vodi, dobro ga procijedite i smiksajte. U zdjeli ga promiješajte s kravljim sirom, parmezanom (2/3 pripremljene količine), žumanjcima, brašnom, naribanim muškatnim oraščićem i solju. Oblikujte okruglice (veličine oraha) i kuhajte ih 2-3 minute u kipućoj posoljenoj vodi. Pažljivo ih izvadite, procijedite, stavite u posudu i popaprite. Vodu u kojoj su se kuhale nemojte baciti, već u njoj skuhajte paštu.

Okruglice lagano popržite na polovici količine putra (maslaca), dok ostatak umiješajte u skuhane i procijeđene tagliatelle. Razdijelite paštu u tanjure, dodajte okruglice, pospite preostalim parmezanom i poslužite.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

pašta sa šinatom

Pašta sa špinatom

         …