OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

tagliatelle, cca 40 dag

3,4 poriluka srednje veličine

vrećica šafrana

vrhnje za kuhanje, cca 2,5 dl

maslac

naribani parmezan

sol

papar

povrtna juha (cca 1 1/2 dl)

Tagliatelle s porilukom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Očistite, operite poriluk i odvojite bijeli dio od zelenog (zeleni možete iskoristiti za neko drugo jelo). Bijeli dio poriluka narežite na tanke kolutiće pa ga kratko prodinstajte na maslacu, na laganoj vatri. Podlijte vrućom povrtnom juhom, dodajte šafran koji ste prethodno otopili u malo juhe, promiješajte pa dodajte vrhnje. Kuhajte miješajući 15-ak minuta na laganoj vatri i na kraju posolite i popaprite.

U međuvremenu skuhajte paštu, procijedite, prelijte umakom od poriluka i pospite parmezanom.

Tagliatelle s porilukom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Brzo i jednostavno jelo.

Tagliatelle s porilukom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

Tagliatelle s porilukom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

pašta sa šinatom

Pašta sa špinatom

         …