Tagliatelle s porilukom

Sastojci:
tagliatelle, cca 40 dag
3,4 poriluka srednje veličine
vrećica šafrana
vrhnje za kuhanje, cca 2,5 dl
maslac
naribani parmezan
sol
papar
povrtna juha (cca 1 1/2 dl)
Priprema:
Očistite, operite poriluk i odvojite bijeli dio od zelenog (zeleni možete iskoristiti za neko drugo jelo). Bijeli dio poriluka narežite na tanke kolutiće pa ga kratko prodinstajte na maslacu, na laganoj vatri. Podlijte vrućom povrtnom juhom, dodajte šafran koji ste prethodno otopili u malo juhe, promiješajte pa dodajte vrhnje. Kuhajte miješajući 15-ak minuta na laganoj vatri i na kraju posolite i popaprite.
U međuvremenu skuhajte paštu, procijedite, prelijte umakom od poriluka i pospite parmezanom.
Napomena:
Brzo i jednostavno jelo.
Izvor:
gastronomika.hr