tagliatelle s friskom tunom1

Sastojci:

40-ak dag svježeg čistog mesa tune

40-ak dag tagliatella

2-3 režnja češnjaka

2 žlice pinjola

1-2 žlice kapara

šaka cherry rajčica (pomodorini)

peršin

peperoncino po ukusu

sol

maslinovo ulje

 

Tagliatelle sa svježom tunom i pinjolima, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Tunu narežite na komadiće pa je stavite kratko pržiti na maslinovo ulje. Dodajte nasjeckani češnjak, pinjole (dio možete usitniti), kapare i po ukusu peperoncino.

U međuvremenu skuhajte paštu, procijedite je minutu ranije nego što je uobičajeno kuhate, a u šalicu stavite par žlica vode u kojoj se kuhala. Također, malo prije nego što je tuna zgotovljena dodajte pomodorine, peršin i po potrebi dosolite. Umiješajte paštu i ako treba podlijte s vodom u kojoj se kuhala (umjesto vode možete dodati malo salse), još kratko držite na vatri i poslužite toplo.

Tagliatelle sa svježom tunom i pinjolima, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Umjesto peršina možete koristiti i neko drugo začinsko bilje po ukusu, npr. bosiljak; umjesto tagliatella možete izabrati neku drugu tjesteninu; umjesto tune jelo možete pripremiti s palamidom.

 

Tagliatelle sa svježom tunom i pinjolima, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Tagliatelle sa svježom tunom i pinjolima, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

crni rizot neki

Crni rižoto od sipa

           …