tajlandska-riblja-juha

Sastojci:

(za 4 osobe):

250 ribljih odrezaka svježeg bakalara ili lososa

1 ljutika

1 češanj češnjaka, 1 mladi luk

1 grančica limunske trave

1 žlica neutralnog biljnog ulja

400 ml ribljeg temeljca

200 ml nezaslađenog kokosovog mlijeka

1 žlica ribljeg umaka, 1 žlica rižina octa

sol, papar

1 – 2 žlice svježe nasjeckanog kopra

Tajlandska riblja juha, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Ribe isperite pod mlazom hladne vode, osušite papirnatim ubrusom i narežite na kockice. Ljutiku i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Mladi luk očistite, operite i ukoso narežite na 1 cm duge komade. Limunskoj travi skinite vanjske grube listove, a donji dio narežite na kolutove.

U woku zagrijte ulje i propirjajte ljutiku i češnjak. Dodajte komadiće ribe i pecite minutu. Umiješajte mladi luk i limunsku travu, zalijte ribljim temeljcem i kokosovim mlijekom.

Umiješajte riblji umak i ocat od riže i neka poklopljeno kuha 5 minuta na laganoj vatri. Poslužite sa sjeckanim koprom.

Tajlandska riblja juha, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Tajlandska riblja juha, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

tradicionalni tajlandski recept preuzet iz kuharice "Jela iz woka"

Tajlandska riblja juha, 1.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti