Tartain delight

Sastojci:
brašno
maslac
1 jaje
mandarine
mahuna vanilije
šećer
konjak
avokado
slatko vrhnje
čokolada u prahu
Priprema:
Zamijesiti prhko tijesto (250 g brašna, 125 g maslaca, 1 jaje, žumanjak), ostaviti ga da odmori 10 minuta, razviti ga zatim u kalup za pite (16 cm) valjkom ili režući tijesto spajajući ga u kalupu da ne postane prežilavo. Zapeći tartain na 180 stupnjeva 15 minuta. Mandarinu filetirati, mahunu vanilije očistiti, šećer karamelizirati, dodati filee mandarine, listiće mente, vaniliju, flambirati konjakom i staviti sa strane. Avokado usitniti u blenderu, a slatko vrhnje (hladno) istući s jajetom u šlag te dodati avokado. Na tartain složiti mandarinu, politi umakom, nanijeti šlag s avokadom i staviti peći 15 minuta na 160 stupnjeva. Kod služenja posuti šećerom u prahu i čokoladom u prahu.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Robert Predrag Žmire & Davor Šreng, Masterchef