Tartuf s puretinom na pireu od koromača i polama od krumpira

Sastojci:
tartuf
puretina
tikvice
luk
koromač
krumpir
maslac
maslinovo ulje
Priprema:
Napraviti maslac od tartufa (pomiješati maslac i tartuf), a zatim napraviti ulje od tartufa tako da ugrijete maslinovo ulje i dodate na listiće narezan tartuf. Steak od puretine probušiti u sredini i napuniti maslacem od tartufa tako da meso ostane sočno i meko tijekom pečenja. Skuhati koromač i sotirati ga na karameliziranom luku i kasnije napraviti pire uz dodavanje ulja od tartufa. Ispeći tikvice na žaru i kad meso bude pečeno umotati ga u tikvice. Pole od krumpira lagano ispeći uz dodavanje maslaca od tartufa. Na kraju svježi tartuf umočiti u sok pečenja od mesa te preliti preko mesa i krumpira kao dresing.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Matija Nikolić, Masterchef