Teleća jetrica na pogačicama od sira i krumpir

Sastojci:
1 kg teleće jetrice
900 g krumpira
2 jaja
200 g tvrdog sira
2 stapke mladog luka
1/5 kg rajčica
mlijeko
ulje
papar
sol
Priprema:
Krumpire ogulite i naribajte na ribež. Stavite kuhati u slanu vodu. Dok se krumpir kuha, rajčice ogulite i stavite pirjati zajedno s mladim lukom. Kada je mekano, lagano izmiksajte štapnim mikserom i dodajte mlijeka. Začinite soljui paprom i ostavite sa strane.Pogačice napravite tako da skuhani i ohlađeni krumpir pomiješate s naribanim sirom i jajima. Dodajte malo brašna i umijesite tijesto. Dodajte sol i papar. Napravite od tijesta oblike kakve želite i ispecite na tavi u vrelom ulju. Jetrica očistite i narežite na kocke i stavite ih peći na tavu sa zagrijanim uljem. Kada je pečena sa svih strana, posolite i popaprite. Poslužite na tanjuru tako da prvo stavite popečke od krumpira i sira, zatim na njih jetricu. Prelijte umakom od rajčice i pospite sitno nasjeckanim zelenim dijelovima mladog luka.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Ljubo Matulin, Masterchef