Teleća jetrica s grožđem

Sastojci:
(za 4 osobe)
40 dag telećih jetrica
1 kapula
malo putra
1 žličica slatke paprike u prahu
1 čaša suhog bijelog vina
malo brašna
1 svežnjić peršina
nekoliko listića svježe kadulje
25 dag grožđa (pola bijelog i pola crvenog)
sol
Priprema:
Jetricu narežite na tanke komadiće (manje šnicle), operite, pustite da se 10-ak minuta ocijede u cjedilu i osušite ih kuhinjskim papirom. U međuvremenu operite grožđe, a bobice također osušite. Kapulu narežite na sitne komadiće pa je kratko (cca 5 minuta) u dubljoj tavi ili prikladnom loncu pirjajte na laganoj vatri s pokojim listićem kadulje, putrom, vinom i mljevenom paprikom.
U međuvremenu komadiće jetrice uvaljajte u brašno pomiješano s malo soli pa ih potom položite u tavu, dodajte grožđe i sve zajedno kuhajte cca 10-ak minuta. Na kraju ubacite sitno nasjeckani peršin i po ukusu posolite.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr