ossobuco

Sastojci:

1 velika ili dvije male teleće koljenice, ispiljene već prema veličini na 4-8 komada

1 kapula, 2-3 režnja češnjaka

2-3 žlice brašna

sol, papar

sušena mažurana

10-ak dag maslaca

1 čaša bijelog vina

malo narančine i limunove kore

mesna juha

muškatni oraščić

Teleća koljenica (ossobuco), 4.0 out of 5 based on 8 ratings

Priprema:

Kapulu narežite na kolutiće, češnjak usitnite. Brašno pomiješajte sa solju, paprom i mažuranom. U to uvaljajte komade koljenice (otresite suvišno brašno). Polovicu maslaca otopite u tavi, kratko prodinstajte kapulu i češnjak, dodajte meso i popržite s obje strane. Dodajte vino, narančinu i limunovu koru i pokriveno kuhajte na blagoj vatri 50-60 minuta. Tijekom kuhanja povremeno podlijevajte juhom.

Kad je meso gotovo, stavite ga sa strane na toplo, a umak procijedite, umiješajte preostali maslac, posolite, poparite i dodajte muškatni oraščić po ukusu.

Poslužite s prilogom po želji.

Teleća koljenica (ossobuco), 4.0 out of 5 based on 8 ratings

Napomena:

Teleća koljenica (ossobuco), 4.0 out of 5 based on 8 ratings

Izvor:

tradicionalni talijanski recept

Teleća koljenica (ossobuco), 4.0 out of 5 based on 8 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (8 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti