Teleće rolice s pancetom

Sastojci:
4 teleća odreska od buta
10-ak dag pancete
nekoliko listića kadulje
grančica ružmarina
sol
papar
ulje (i/ ili putar)
mesna juha (2-3 dl)
Priprema:
Istucite odreske pa svaki prepolovite. Pancetu narežite na tanje fete. Na svaki odrezak stavite fetu pancete, 1,2 lista kadulje, čvrsto zarolajte i prčvrstite čačkalicama ili po dvije rolice nataknite na drveni štapić za ražnjiće.
Popržite na vrućoj masnoći s obje strane, ulijte juhu, dodajte grančicu ružmarina, smanjite vatru pa poklopljeno kuhajte cca 1 sat. Posolite i popaprite po ukusu pa poslužite s krumpirom ili palentom.
Napomena:
Umjesto pancete u rolice možete staviti pršut, a osim juhe možete uliti i malo bijelog vina.
Izvor:
gastronomika.hr