teletina s bižima (graškom)

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

1 kg teletine bez kosti

2,3 kapule

½ kg biži/a, smrznuti ili svježi ovisno o sezoni

2,3 režnja češnjaka

konzerva pelata (ili passate)

peršin

sol

papar

maslinovo ili obično ulje

 

Teletina s bižima (graškom), 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Na ulju dinstajte nasjeckanu kapulu (luk) i kad uvene dodajte teletinu narezanu na komade (manje ili veće, po želji). Dinstajte cca 15-ak minuta pa ubacite pelate (u sezoni možete i svježe domaće pomidore), nasjeckani češnjak i dio peršina, posolite, popaprite i kuhajte još cca pola sata. Otprilike 20-ak minuta prije kraja dodajte biži (po potrebi podlijte vodom ili temeljcem), a cca 5 minuta prije kraja kuhanja dodajte preostali peršin.

Poslužite s lešo (kuhanim) krumpirom ili palentom.

Teletina s bižima (graškom), 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Po ukusu možete koristiti i drugo začinsko bilje, npr. kopar ili timijan, lovorov list, te dodati malo bijelog vina.

Teletina s bižima (graškom), 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Teletina s bižima (graškom), 3.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

teleci raznjici marinirani u safranu

Teleći ražnjići marinirani...

             …