tiramisu -1

Sastojci:

5 jaja

5 žlica kristal šećera + 2 vrećice vanilin šećera

O,5 l tučenog vrhnja

50 dag mascarponea

40 dag piškota (savoiardi)

kakao u prahu za posipanje

cca 0,5 l jake kave

 

Tiramisu, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Skuhajte jaku kavu (espresso, instant), po želji zašećerite i pustite da se ohladi u posudi u kojoj ćete kasnije umakati piškote.

Mikserom umutite žumanjke s obje vrste šećera, dodajte mascarpone, tučeno vrhnje i miješajte dok ne dobijete finu, glatku smjesu u koju potom pažljivo umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka u koji ste dodali mrvicu soli.

U zdjelicu s kavom umočite piškote (kratko, pazite da se previše ne natope da jer će se raspasti) i slažite ih u prikladnu posudu. Premažite kremom, pa ponovno složite red piškota i završite kremom od mascarponea. Izgladite površinu i stavite u hladnjak – idealno je da odstoji preko noći. Prije posluživanja pospite ga kakaom u prahu.

Tiramisu, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Tiramisu možete napraviti i bez vrnja; umjesto kakaa možete koristiti čokoladu u prahu; u kavu po ukusu dodati malo ruma/marsale/vermuta/konjaka/prošeka/maraskina…

Tiramisu, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Tiramisu, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti