Tjestenina na mediteranski

Sastojci:
tijesto:
200 g glatkog brašna, 2 jaja, maslinovo ulje
umak (mediteranski):
tuna, češnjak, rajčica, maslinovo ulje
sol, papar
umak za kašicu:
skuta, panceta, jaje, češnjak, sol, papar, ulje
Priprema:
Prosijati brašno, odvojiti jedno jaje od žumanjka te dodati brašnu malo maslinovog ulja. Sve skupa dobro izmiješati u čvrsto tijesto i ostaviti bar 20 minuta da se odmori te ga potom izvaljati i naribati po vlastitoj želji.
Blanširanu rajčicu ogulimo i očistimo od koštica. Zatim u vruće ulje stavimo sitno nasjeckani češnjak. Dodamo rajčicu i tunu iz konzerve, te posolimo i popaprimo po želji. Kad se tjestenina skuha ubacimo u umak i još malo podgrijemo.
U skutu stavimo jedan žumanjak, dok sitno nasjeckani češnjak posolimo i popaprimo. U tavi prepržimo sitno nasjeckanu pancetu te dodamo kašicu ili tjesteninu po želji. Na kraju ubacimo pripremljenu skutu i sve skupa na laganoj vatri pomiješamo da se sjedini u jednu cjelinu. Jelo se može poslužiti i toplo i hladno.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Ljubo Matulin, Masterchef