pašta i egzotični umak

Sastojci:

(za 4 osobe)

400 g tjestenine (penne), sol

300 g brokule, 1 mala tikvica (100 g)

100 g parmezana

1 žlica neutralnoga biljnog ulja

200 g vrhnja za kuhanje

100 ml povrtnog temeljca

papar, žlica meda

½ žličice korijandera u prahu

po ¼ žličice mljevenog kumina i curryja u prahu

2 žlice svijetlog sojina umaka

3 žlice umaka od kamenica

 

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u puno zasoljene vode tako da ostane čvrsta. Ocijedite.

Brokulu operite, očistite i natrgajte na cvjetiće. Peteljke narežite na prutiće. Zakuhajte dosta zasoljene vode i brokulu kuhajte 2 minute. Odlijte vodu, povrće isperite hladnom vodom i ocijedite.
Tikvicu operite, očistite i narežite na prutiće. Parmezan sitno naribajte.

U woku zagrijte ulje. Uz stalno miješanje 2 minute pržite brokulu pa ju pomaknite na rubove. Sad minutu miješajući pržite tikvicu. Zalijte povrtnim temeljcem i vrhnjem za kuhanje. Dodajte sol, papar, med i preostale začine i umake. Sve zajedno kuhajte 2 minute na laganoj vatri.
Dodajte tjesteninu i sve dobro promiješajte. Pospite parmezanom.

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Izvor:

recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti