OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

 

1/2 kg liganja

1 kapula (luk)

3-4 režnja češnjaka

2 paketića šafrana

maslinovo ulje

bijelo vino

sol, papar, peperoncino po ukusu

1 žličica brašna

vlasac/peršin

tjestenina po izboru

 

Tjestenina s lignjama u umaku sa šafranom, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Operite i očistite lignje pa tijela narežite na kolutiće. Na maslinovom ulju prodinstajte sitno nasjeckanu kapulu, dodajte češnjak i potom lignje. Kratko prodinstajte, posolite, popaprite i dodajte peperoncino, ulijte malo vina, pustite da ishlapi pa dodajte malo vruće vode i poklopljeno kuhajte na srednjoj vatri 20-ak minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu.

U šalici pomiješajte žličicu brašna u malo maslinovog ulja pa umiješajte u umak s lignjama, a onda dodajte i šafran kojeg ste otopili u malo tople vode.

Umak još kratko kuhajte pa prelijte preko tjestenine.

Pospite peršinom ili vlascem.

 

Tjestenina s lignjama u umaku sa šafranom, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Tjestenina s lignjama u umaku sa šafranom, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

Tjestenina s lignjama u umaku sa šafranom, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

oslic u skartocu rez

Oslić u “škartocu” s...

                     …

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

lignje u umaku

Lignje u pikantnom umaku

             …