Tjestenina s porilukom i pinjolima

Sastojci:
3-4 poriluka srednje veličine
2 velike žlice pinjola
vrhnje za kuhanje, cca 2,5 dl
maslac/maslinovo ulje
čaša bijelog vina
naribani parmezan
sol, papar po ukusu
vlasac
tjestenina (pašta) po izboru
Priprema:
Poriluk narežite na kolutiće (samo bijeli dio) pa ga kratko prodinstajte na maslacu ili maslinovom ulju. Umiješajte usitnjene pinjole (umjesto njih možete koristiti orahe), ulijte pola čaše vina i pustite da ishlapi. Dodajte vrhnje za kuhanje, ostatak vina, cca žlicu nasjeckanog vlasca, posolite, popaprite po ukusu i kuhajte na srednjoj vatri cca 10 minuta dok umak ne zgusne.
U međuvremenu skuhajte paštu, prelijte umakom, pospite parmezanom, vlascem i poslužite toplo.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr