tjestenina s porilukom i pinjolima rez

Sastojci:

3-4 poriluka srednje veličine

2 velike žlice pinjola

vrhnje za kuhanje, cca 2,5 dl

maslac/maslinovo ulje

čaša bijelog vina

naribani parmezan

sol, papar po ukusu

vlasac

tjestenina (pašta) po izboru

Tjestenina s porilukom i pinjolima, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Poriluk narežite na kolutiće (samo bijeli dio) pa ga kratko prodinstajte na maslacu ili maslinovom ulju. Umiješajte usitnjene pinjole (umjesto njih možete koristiti orahe), ulijte pola čaše vina i pustite da ishlapi. Dodajte vrhnje za kuhanje, ostatak vina, cca žlicu nasjeckanog vlasca, posolite, popaprite po ukusu i kuhajte na srednjoj vatri cca 10 minuta dok umak ne zgusne.

U međuvremenu skuhajte paštu, prelijte umakom, pospite parmezanom, vlascem i poslužite toplo.

Tjestenina s porilukom i pinjolima, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Tjestenina s porilukom i pinjolima, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Tjestenina s porilukom i pinjolima, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti