Tjestenina s tikvicama i rajčicama

Sastojci:
(za 4 osobe)
320 g tjestenine (kotačića)
600 g tikvica
300 g rajčica
češnjak
svježeg bosiljka po želji
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
Ogulite rajčice, odstranite sjemenke i narežite na kockice (ne presitne). U tavi zagrijte 4 žlice ulja s režnjem češnjaka i dijelom pripremljene količine bosiljka. Dodajte tikvice narezane na kockice i popržite dok ne dobiju zlatnožutu boju.
U drugoj posudi zagrijte 2 žlice ulja, dodajte režanj češnjaka i pustite da, kao i u prethodnom postupku, dobije zlatnožutu boju. Dodajte rajčice, posolite, popaprite i kuhajte 5 minuta na malo jačoj vatri. Potom umiješajte tikvice, kuhajte 2 – 3 minute i dodajte ostatak nasjeckanog svježeg bosiljka.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu, procijedite je i prelijte s umakom od tikvica. Poslužite i po želji ukrasite listićima bosiljka.
Napomena:
Izvor:
cucchiaio d'argento