tjestenina s umakom od špinata

Sastojci:

1/2 kg špinata

1 kapula (luk)

1 manje pakiranje vrhnja za kuhanje (2 dl)

ulje

sol, papar po ukusu

10-ak dag tvrdog naribanog sira (parmezan/pecorino)

tjestenina po želji (penne, fusilli…)

Tjestenina s umakom od špinata, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Na ulju (maslinovom ili suncokretovom, po želji) prodinstajte nasjeckanu kapulu, dodajte špinat i kuhajte ga u vlastitom soku, poklopljeno dok špinat ne uvene (po potrebi ulijte malo vode). Posolite i popaprite po ukusu.

U špinat ulite vrhnje za kuhanje i naribani sir pa smiksajte.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu, prelijte umakom i toplo poslužite.

Po želji pospite sirom.

Tjestenina s umakom od špinata, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Umjesto vrhnja za kuhanje možete staviti nekoliko žlica mascarponea ili ricotte.

Tjestenina s umakom od špinata, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Tjestenina s umakom od špinata, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …