Tjestenina u šatou od tartufa

Sastojci:

1 crni tartuf
2 dl malvazije

ružmarin
2 režnja češnjaka
maslac
cijelo jaje
2 žumanjka
cca 200 grama oštrog brašna
peršin

Tjestenina u šatou od tartufa, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Od 1 jaja, 1 žumanjka i brašna umijesiti svilenkasto tijesto. Staviti u frižider te zamotati folijom kako bi se odmorilo. Tartuf narezati na ploškicu za dekoraciju, a ostatak naribati na sitno. Lagano ga popržiti na maslacu. Reducirati bijelo vino na 1/3. Zakuhati vodu s grančicom ružmarina, 2 režnja češnjaka i solju. Razvaljati tijesto na 1 cm debljine te kratko prokuhati paštu. Odvojiti dio tekućine u kojoj se kuhala pašta. Razmutiti žumanjak, uliti reducirano vino i vodu od kuhanja pašte. Lupati pjenjačom dok se smjesa ne pretvori u pjenu. Dodati tartufe, malo sitno sjeckanog peršina i začiniti solju i paprom. Umiješati tjesteninu, promiješati i odmah poslužiti ukrašeno listićima tartufa.

Tjestenina u šatou od tartufa, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Tjestenina u šatou od tartufa, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

Ana Pilepić Kovačević, Masterchef

 

Tjestenina u šatou od tartufa, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

vlaska pita prava dilajla

Vlaška pita

     …