Tjestenina u šatou od tartufa

Sastojci:
1 crni tartuf
2 dl malvazije
ružmarin
2 režnja češnjaka
maslac
cijelo jaje
2 žumanjka
cca 200 grama oštrog brašna
peršin
Priprema:
Od 1 jaja, 1 žumanjka i brašna umijesiti svilenkasto tijesto. Staviti u frižider te zamotati folijom kako bi se odmorilo. Tartuf narezati na ploškicu za dekoraciju, a ostatak naribati na sitno. Lagano ga popržiti na maslacu. Reducirati bijelo vino na 1/3. Zakuhati vodu s grančicom ružmarina, 2 režnja češnjaka i solju. Razvaljati tijesto na 1 cm debljine te kratko prokuhati paštu. Odvojiti dio tekućine u kojoj se kuhala pašta. Razmutiti žumanjak, uliti reducirano vino i vodu od kuhanja pašte. Lupati pjenjačom dok se smjesa ne pretvori u pjenu. Dodati tartufe, malo sitno sjeckanog peršina i začiniti solju i paprom. Umiješati tjesteninu, promiješati i odmah poslužiti ukrašeno listićima tartufa.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Ana Pilepić Kovačević, Masterchef