tofu s povrćem

Sastojci:

(za 4 osobe)

150 g tofua

½ – 1 žličica blagog namaza od curryja

100 ml povrtnog temeljca

1 žlica rižina octa (ili jabučnog)

po 1 žlica svijetlog i tamnog sojina umaka

200 g malih klipića kukuruza (iz staklenke)

1 crvena paprika, 1 mladi luk

150 g kineskog kelja, 150 sojinih izdanaka

2 žlice ulja od kikirikija

1 žličica sezamovih sjemenki

½ žličice kurkume u prahu

 

Priprema:

Tofu narežite na kockice. Po želji zamiješajte ½ – 1 žličicu namaza od curryja s 3 žlice temeljca, octom i sojinim umakom. U marinadu stavite tofu pa sve 2 sata stavite u hladnjak.

Klipiće kukuruza istresite u cjediljku i pustite da se dobro ocijede. Papriku operite, očistite i narežite na rezance. Mladi luk očistite, operite i narežite na kolutiće. Kineski kelj operite i narežite na otprilike 1 cm široke rezance. Sojine izdanke operite i dobro ocijedite.

U woku zagrijte 1 žlicu ulja, 1 – 2 minute popržite klipiće kukuruza, papriku i mladi luk, pa sve dignite uz rubove.

U wok natočite preostalo ulje i minutu popržite kineski kelj i sojine izdanke.

Sezamove sjemenke bez ulja popržite u woku, dodajte tofu i marinadu. Zalijte preostalim temeljcem, neka lagano zakuha te sve s rubova spustite i dobro izmiješajte.

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Izvor:

recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tagovi: ,

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

slatko-kisela-svinjetina

Slatko-kisela svinjetina

                   …

hrskava-pileca-prsa-na-povrcu

Hrskava pileća prsa na...

                             …