Tofu s povrćem

Sastojci:
(za 4 osobe)
150 g tofua
½ – 1 žličica blagog namaza od curryja
100 ml povrtnog temeljca
1 žlica rižina octa (ili jabučnog)
po 1 žlica svijetlog i tamnog sojina umaka
200 g malih klipića kukuruza (iz staklenke)
1 crvena paprika, 1 mladi luk
150 g kineskog kelja, 150 sojinih izdanaka
2 žlice ulja od kikirikija
1 žličica sezamovih sjemenki
½ žličice kurkume u prahu
Priprema:
Tofu narežite na kockice. Po želji zamiješajte ½ – 1 žličicu namaza od curryja s 3 žlice temeljca, octom i sojinim umakom. U marinadu stavite tofu pa sve 2 sata stavite u hladnjak.
Klipiće kukuruza istresite u cjediljku i pustite da se dobro ocijede. Papriku operite, očistite i narežite na rezance. Mladi luk očistite, operite i narežite na kolutiće. Kineski kelj operite i narežite na otprilike 1 cm široke rezance. Sojine izdanke operite i dobro ocijedite.
U woku zagrijte 1 žlicu ulja, 1 – 2 minute popržite klipiće kukuruza, papriku i mladi luk, pa sve dignite uz rubove.
U wok natočite preostalo ulje i minutu popržite kineski kelj i sojine izdanke.
Sezamove sjemenke bez ulja popržite u woku, dodajte tofu i marinadu. Zalijte preostalim temeljcem, neka lagano zakuha te sve s rubova spustite i dobro izmiješajte.
Napomena:
umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona
Izvor:
recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“