Toplo hladna mediteranska salata

Sastojci:
lignje
brokula
crvena paprika
komorač
češnjak
peršin
limeta
bademi
klice cikle
Priprema:
Lignje očistiti, razrezati i rastvoriti. Oguliti ih i sa unutarnje strane nježno zarezati uzduž i poprijeko da dobijemo „mrežu“. U mužaru napravimo pastu od češnjaka i maslinovog ulja.
U zdjelu u kojoj ćemo marinirati lignje ubacimo sok od limete, pastu od češnjaka, nasjeckani peršin i pripremljene lignje. Promiješamo i ostavimo da se marinira oko pola sata.
Papriku pržimo na vatri dok ne pocrni sa svih strana. Ogulimo je i očistimo te narežemo na jednake trakice. Brokulu kratko prokuhamo u slanoj vodi i naglo je ohladimo. Komorač narezati na tanke trakice. Promiješati papriku, brokulu, komorač zaliti sokom od limete, maslinovim uljem, te sjeckanim peršinom. Ostaviti da se ohladi.
Netom prije posluživanja vrlo kratko popržiti lignje. U povrće umiješati bademe i po svemu posložiti pržene lignje, ukrasiti klicama cikle i uživati.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove Tv
Izvor:
Ana Pilepić Kovačević, Masterchef