torta 3 kreme ines

Sastojci:

Za biskvit:
2 jaja
2 žlice šećera

2 žlice brašna
Za kremu:

275 g šećera u prahu

200 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
100 g oljuštenih badema
200 g suhih keksića od čokolade (ili amaretti)
6 žumanjaka

30 ml ruma
½ šalice jake kave

Priprema:

Za biskvit: istucite čvrsti snijeg od dva bjelanjka s malo soli. U snijeg dodajte šećer, žumanjke i brašno.
Smjesu izlijte u kalup veličine 20 x 30 cm, te pecite na 180 stupnjeva približno 20 minuta.
Za kremu: pjenasto umutite žumanjke, šećer i maslac. Podijelite kremu u tri dijela. U prvu trećinu dodajte naribanu čokoladu za kuhanje, u drugu trećinu kavu, a u treću bademe.
Pečeni biskvit lagano poprskajte rumom, premažite kremom od čokolade, te pospite polovicom usitnjenih keksa. Potom premažite kremom od kave i pospite ostatkom usitnjenih keksa.Na kraju premažite kremom od badema.

Napomena:

Izvor:

Recept gđe. Ines Borčić (nostalgična riječka kuharica)

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …