torta četiri boje sandi4

Sastojci:

za biskvit:

3 jaja

15 dag čokolade za kuhanje

6 dag maslaca

4 žlice šećera, 1 žlica brašna

za kreme:

50 dag mascarponea

2 žlice šećera

5 dl slatkog vrhnja

10 dag mliječne čokolade

10 dag tamne čokolade

10 dag bijele čokolade

1/2 vanilin šećera

Torta četiri boje, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Biskvit: čokoladu rastopite na pari zajedno s maslacem i dodajte u smiksane žumanjke sa šećerom. Dodajte žlicu brašna i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u kalup 24-26 cm i pecite 35-40 minuta na 160 stupnjeva.

Kreme: svaku čokoladu posebno rastopite na pari, a u rastopljenu bijelu čokoladu dodajte i pola vrećice vanilin šećera. U posebnoj posudi pomiješajte mascarpone i tučeno slatko vrhnje pa tu smjesu podijelite na tri dijela. U svaki umiješajte po jednu vrstu rastopljene čokolade.

Kreme premažite preko biskvita tako da počnete od najtamnije na dnu, mliječne u sredini do bijele na vrhu.

Do posluživanja tortu držite u hladnjaku.

 

Torta četiri boje, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Torta četiri boje, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Recept gđe. Sandi Čarapina

Torta četiri boje, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …