Torta četiri boje

Sastojci:
za biskvit:
3 jaja
15 dag čokolade za kuhanje
6 dag maslaca
4 žlice šećera, 1 žlica brašna
za kreme:
50 dag mascarponea
2 žlice šećera
5 dl slatkog vrhnja
10 dag mliječne čokolade
10 dag tamne čokolade
10 dag bijele čokolade
1/2 vanilin šećera
Priprema:
Biskvit: čokoladu rastopite na pari zajedno s maslacem i dodajte u smiksane žumanjke sa šećerom. Dodajte žlicu brašna i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u kalup 24-26 cm i pecite 35-40 minuta na 160 stupnjeva.
Kreme: svaku čokoladu posebno rastopite na pari, a u rastopljenu bijelu čokoladu dodajte i pola vrećice vanilin šećera. U posebnoj posudi pomiješajte mascarpone i tučeno slatko vrhnje pa tu smjesu podijelite na tri dijela. U svaki umiješajte po jednu vrstu rastopljene čokolade.
Kreme premažite preko biskvita tako da počnete od najtamnije na dnu, mliječne u sredini do bijele na vrhu.
Do posluživanja tortu držite u hladnjaku.
Napomena:
Izvor:
Recept gđe. Sandi Čarapina