torta ferrero rocher-edita

Sastojci:

Za biskvit:

2 čaše šećera (smeđi)

1 čaša oštrog brašna

1 čaša glatkog bijelog brašna

1/2 praška za pecivo

1,5 žličica sode bikarbone

3/4 čaše kakaoa

1 vanilin šećer

2 jaja

1 čaša mlijeka

1/2 čaše ulja

1/2 čaše kipuće vode

Za kremu:

40 dag Nutelle

50 dag mascarponea

25 dag prženih lješnjaka (polovicu samljeti, a polovicu nasjeckati na sitne komadiće)

5-6 napolitanki od lješnjaka (zdrobiti)

Torta Ferrero Rocher, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Biskvit:

U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke. U drugoj posudi miksajte jaja dok ne postanu pjenasta pa zatim dodajte i sve druge ‘mokre’ sastojke.

Ulijte mokre sastojke u suhe, stalno miksajući. Na kraju dodajte 1/2 čaše kipuće vode.

Izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu (24/26 cm) i  pecite u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva oko 45 minuta. Ohladite.

Krema:

Miksajte mascarpone i nutellu, pa potom kuhačom umiješajte lješnjake i napolitanke.

Izrada:

Ohlađen biskvit prerežite na pola ili na tri dijela i premažite ga kremom.

Kreme bi trebalo biti dovoljno da se torta premaže između biskvita i da se cijela još premaže kremom.

Torta Ferrero Rocher, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Moguće su manje kalorične varijante kolača, pa umjesto sira mascarpone može poslužiti kremasti sir s manjim udjelom masti.

Mjera “čaša” iznosi 2 dl.

Torta Ferrero Rocher, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr, Edita Goldstein

 

 

Torta Ferrero Rocher, 4.0 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …