torta od bučinih koštica babičini kolači -1

Sastojci:

Tijesto:

6 žumanjaka

18 dag šećera

20 dag bučinih koštica

5 dag krušnih mrvica

1 limun

snijeg od 6 bjelanjaka

Nadjev:

marmelada od marelice

Torta od bučinih koštica, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Od žumanjka i šećera izradi se pjenasta smjesa, zatim se dodaju pržene i mljevene koštice od buče. Potom se smjesi dodaju krušne mrvice, snijeg od bjelanjaka, sitno sjeckana limunova korica i malo limunovog soka. Torta se peče na 175 ºC oko 45 minuta.

Pečena torta se razreže na dva dijela i premaže marmeladom od marelice, te posipa šećerom u prahu.

Torta od bučinih koštica, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Na 8. po redu gastro manifestaciji “Babičini kolači” torta od bučinih koštica osvojila je 2. nagradu.

Torta od bučinih koštica, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Recept gđe. Marije Bračević

 

 

 

 

 

 

 

Torta od bučinih koštica, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti