torta od jogurta s borovnicama dilajla.jpt

Sastojci:

za podlogu:

20 dag mljevenih keksa

13 dag otopljenog maslaca

za kremu:

72 dag čvrstog jogurta

10 dag šećera u prahu

3 žlice meda

korica limuna

3 žlice soka od limuna

2 vrećice želatine

5 dl slatkog vrhnja

20 dag borovnica

za preljev:

15 dag borovnica

3 žlice šećera

1 žlica gustina

1 dl vode

Priprema:

Kekse sameljite, dodajte otopljeni maslac i rukama stisnite u kalup od 20 cm. Stavite sa strane.

Jogurt pomiješajte sa šećerom u prahu, dodajte koricu i sok  limuna te fino izmiješajte. Slatko vrhnje istucite u šlag te ga dodajte smjesi od jogurta. Želatinu (ja sam koristila onu u listićima, a vi možete upotrijebiti onu koju inače koristite) otopite u vodi i kad nabubri ocijedite je i lagano je rastopite. U želatinu umiješajte dio kreme, a onda sve prelijte u ostatak kreme. U kremu dodajte oprane borovnice koje ste prethodno oprali i uvaljali u šećer. Kremu izlijte preko podloge i tortu stavite u hladnjak – najbolje preko noći.

Preljev za tortu napravite na sljedeći način: borovnice lagano prokuhajte sa šećerom i dodajte vodu u kojoj ste rastopili gustin. Lagano prokuhajte dok se ne zgusne.

Kod posluživanja prelijte preko kriški torte.

 

Napomena:

Osvježavajuća slastica idealna za visoke ljetne temperature.

Izvor:

Recept Dilajle Kržyk Baki

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …