torta od sira s jagodama dilajla

Sastojci:

Podloga:

20 dag keksa digestive

10 dag maslaca, 2 žlice čokolade u prahu

Nadjev od sira:

1 kg svježeg krem-sira, 20 dag šećera

3,5 dag brašna, 5 jaja

0,8 dl slatkog vrhnja

1 žličica arome vanilije

Obloga:

2,5 dl kiselog vrhnja, 3 dag štaub šećera

1/2 žličice arome vanilije

Preljev od jagoda:

25 dag jagoda, 6 dag šećera

6 žlica vode, 2 žličice škrobnog brašna

Priprema:

Podloga:

Sameljite keksiće, umiješajte čokoladu u prahu (možete upotrijebiti i čokoladne keksiće), otopljeni maslac pa smjesu utisnite u kalup za torte. Stranice kalupa možete obložiti keksićima. Stavite da odstoji u hladnjaku.

Nadjev od sira:

U visokoj posudi pomiješajte svježi krem sir s brašnom i šećerom. Miješajte mikserom i pomalo dodajte jedno po jedno jaje i na kraju umiješajte tekuće vrhnje. Kremu izlijtu na keksiće i kalup za tortu stavite na tanji lim pa pecite 15 minuta na 170 stupnjeva, a potom još 90 minuta na 120 stupnjeva.

Pred kraj pečenja topli kolač zalijte oblogom koju ste napravili od kiselog vrhnja, štaub šećera i arome vanilije pa ostavite u pećnici još cca 15 minuta na 120 stupnjeva. Kolač ohladite i do posluživanja držite u hladnjaku, najbolje preko noći.

Preljev od jagoda:

Nasjeckajte oprane jagode i zajedno sa šećerom ih stavite kuhati na laganu vatru cca 10 minuta, a škrobno brašno razrijedite s vodom i pomiješajte da ne bi ostalo grudica i primiješajte i njega jagodama i lagano kuhajte. Pustite da se ohladi, također u hladnjaku.

Ohlađenu tortu prelijte umakom od jagoda i uživajte.

Napomena:

Izvor:

Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (svaštarica)

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

torta od sira dilajla

Torta od sira

         …