Torta od sira

Sastojci:
Biskvit:
5 jaja
10 žlica šećera
10 žlica mlijeka
10 žlica ulja
10 žlica brašna
1 pecilni prašak
Krema:
500 g svježeg sira
500 ml slatkog vrhnja
5 listova želatine
4 žutanjka
sok od 1 limuna
200 g šećera
1/4 l mlijeka
1 konzerva breskvi (725 g)
Priprema:
Jaja miksajte sa šećerom i postepeno dodajte mlijeko, ulje a potom i prosijano brašno s pecilnim praškom. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Kalup za tortu premažite maslacem, ulijte smjesu i stavite peći oko 40 minuta (ili dok štapić ne izađe suh). Kad je biskvit pečen pečen izvadite ga iz kalupa i pustite da se ohladi.
Breskve iz konzerve ocijedite, sok ostavite sa strane. Slatko vrhnje smiksajte u šlag, također dobro razradite i svježi sir, a potom svježi sir i šlag pomiješajte i dodajte sok od jednog limuna.
Zagrijte mlijeko sa šećerom, dodajte žutanjke i skuhajte ih u finu kremu. Listove želatine namočite u vodu cca 5-8 min, potom je ocijedite i umiješajte u kremu sa žutanjcima. Par velikih žlice šlaga i sira dodajte u smjesu sa žutanjcima i lagano pomiješajte, a potom svu smjesu sjedinite sa šlagom i sirom.
Biskvit preokrenite tako da vam strana na kojoj se pekao bude na vrhu, prerežite ga na dva djela i namočite sokom od breskvi. Breskve položite na biskvit i vratite obruč oko torte, a potom izlijte i kremu na njih. Stavite drugi dio biskvita i premažite i njega te odložite tortu u hladnjak da se krema stisne i ohladi.
Po ukusu tortu možete ukrasiti šlagom ili posuti kokosom.
Napomena:
Izvor:
Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (svaštarica)