torta od sira dilajla

Sastojci:

Biskvit:

5 jaja

10 žlica šećera

10 žlica mlijeka

10 žlica ulja

10 žlica brašna

1 pecilni prašak

Krema:

500 g svježeg sira

500 ml slatkog vrhnja

5 listova želatine

4 žutanjka

sok od 1 limuna

200 g šećera

1/4 l mlijeka

1 konzerva breskvi (725 g)

 

Priprema:

Jaja miksajte sa šećerom i postepeno dodajte mlijeko, ulje a potom i prosijano brašno s pecilnim praškom. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Kalup za tortu premažite maslacem, ulijte smjesu i stavite peći oko 40 minuta (ili dok štapić ne izađe suh). Kad je biskvit pečen pečen izvadite ga iz kalupa i pustite da se ohladi.

Breskve iz konzerve ocijedite, sok ostavite sa strane. Slatko vrhnje smiksajte u šlag, također dobro razradite i svježi sir, a potom svježi sir i šlag pomiješajte i dodajte sok od jednog limuna.

Zagrijte mlijeko sa šećerom, dodajte žutanjke i skuhajte ih u finu kremu. Listove želatine namočite u vodu cca 5-8 min, potom je ocijedite i umiješajte u kremu sa žutanjcima. Par velikih žlice šlaga i sira dodajte u smjesu sa žutanjcima i lagano pomiješajte, a potom svu smjesu sjedinite sa šlagom i sirom.

Biskvit preokrenite tako da vam strana na kojoj se pekao bude na vrhu, prerežite ga na dva djela i namočite sokom od breskvi. Breskve položite na biskvit i vratite obruč oko torte, a potom izlijte i kremu na njih. Stavite drugi dio biskvita i premažite i njega te odložite tortu u hladnjak da se krema stisne i ohladi.

Po ukusu tortu možete ukrasiti šlagom ili posuti kokosom.

Napomena:

Izvor:

Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (svaštarica)

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …